tisdag 15 februari 2011

Äntligen uppe!

Vi jobbade under november i Profil - Designverkstad med en utsmyckning för en del av vår stora kapphall.

Tanken var ...

-en enkel teknik - nål/torrtovning
-gå snabbt att göra
-ett mönster som inspirerades av materialet - ullgarn, enfärgat och regnbågsfärgat
-det färdiga konstverket skulle skapa en mysigare stämning och verka som ljuddämpare.

Resultat ...

Det gick på ca 6 lektioner att göra tovningen men det tog längre tid att montera ihop delarna och vänta på att vi kunde koordinera med vaktis vid uppsättning.
Eleverna är oroliga över att man kommer att pilla sönder de fasttovade garnerna, jag tror att det får sitta  kvar.



Funderingar ...

Hur länge ska elevdekorationer sitta uppe? När eleverna går vidare till andra skolor kanske det är dags för konstverket att bytas ut? Kanske ska man byta ännu oftare? Vissa tekniker och material är mer förgängliga än andra, papper, textil, lera, betong ...

2 kommentarer:

  1. Marie! Vad jättesnyggt det blev! Det verkar som om ni måste ha uppfyllt era mål till punkt och pricka.Vilka elever var med och gjorde? Hur många? En grupp eller flera? Hur mycket styrde du motiv och komposition? Får jag visa våra textillärare?
    Jag har så klart också funderat på elevernas bilder och hur länge de ska hänga osv. Tycker det är väldigt väsentligt att mycket av deras arbeten hängs upp. Sedan har det ju att göra med kvalitet hur länge det känns rätt att de hänger. Ett verk som ert tovade kan säkert hänga många år, medan en "enklare uppgift" som man ändå vill visa kanske inte hänger mer än några veckor.

    SvaraRadera
  2. Visst visa på, filten är köpt på AHtyger men jag vet att Swelogent har 3mm tjock, vilket räcker. Det var mest materialet som styrde utseendet, eleverna gick själva igång på regnbågsfärgad ull, sen lade de till lite pärlor och paljetter.
    Gruppen består av 16 elever, 4 per färgfält. Sen har vi sytt ihop fälten enligt den första skissen de gjorde.

    SvaraRadera